Škvarkoví šneci

Upečte si masopustní škvarkové šneky. Chutnají skvěle! Páteční Apetýt vám nabízí recept.

Budete potřebovat:

  • 250 g hladké mouky
  • 250 g celozrnné mouky
  • 300 g škvarků
  • 50 g mletých škvarků
  • ½ lžičky soli, trochu kmínu
  • 250 ml vlažného mléka
  • 1 lžička cukru
  • 1 kostku čerstvého droždí
  • 80 g rozpuštěného másla
  • rozpuštěné sádlo na potření šneků
  • 2 žloutky + 1 vejce na potření

Postup:

  1. Nejprve si připravte kvásek smícháním droždí, trochy mouky, trochy vlažného mléka a cukru.
  2. Nechte jej 15 minut vykynout.
  3. Přidejte zbylé mléko, máslo, mouku, sůl, 2 žloutky a mleté škvarky.
  4. Vymíchejte těsto, které nechte kynout.
  5. Celé škvarky budete přidávat až jako náplň.
  6. Vykynuté těsto rozválejte na pomoučeném vále a nakrájejte si tenké dlouhé obdélníkové placičky, které potřete rozpuštěným sádlem a plňte celými škvarkami.
  7. Pak je stočte do rolády, kterou ještě nakrájejte na tenké plátky.
  8. Šneky upravte do patřičného tvaru, položte na pečicím papírem vyložený plech, potřete rozšlehaným žloutkem a posypte kmínem.
  9. Pečte dozlatova.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.