Skvělá hudba, výstavy i jídlo přilákaly na Obecní veselici do Dlouhé Loučky stovky návštěvníků

18. srpen 2017

Český rozhlas Olomouc začátkem srpna odstartoval svou tradiční letní soutěž Křížem krajem o litry piva. Každý všední den za vámi jezdíme do různých obcí Olomouckého kraje. Minulý týden jsme projížděli Olomoucko a denně jsme rozdávali 16 půllitrů piva Holba. První část akce Křížem krajem jsme zakončili v sobotu 5. srpna Obecní veselicí v Dlouhé Loučce.

Zkraje odpoledne, ještě před zahájením Obecní veselice, jsme vysílali živě právě z Dlouhé Loučky. Hosty ve vysílání byli starosta obce Ladislav Koláček, starostka SDH Dlouhá Loučka Eva Hladišová, majitelka historických kočárků Lenka Křístková a Jaroslav Brachtl, který přispívá do místní kroniky.

První letošní veselici jsme pořádali společně s obcí Dlouhá Loučka. Více než čtyři stovky návštěvníků si užili pěkné odpoledne ve stínu stromů v Zámeckém parku. Na své si přišly i děti, které se mohly projet na ponících nebo vyzkoušet kolotoče.

Sobotní program odstartovala svým vystoupením folková kapela Domino z Olomoucka. Moravské lidové písničky doplnily spirituály a lyrické balady. Následovala folkrocková skupina Hope Astronaut, která má na repertoáru i vlastní skladby.

Obecní veselici v Dlouhé Loučce zakončila skupina Atom-Rock ze Zábřehu, která hrála písně například od Kabátu, Jiřího Schelingera, Olympiku, Turba nebo Katapultu.

Skvělé občerstvení připravili místní dobrovolní hasiči. Návštěvníci si mohli pochutnat na steaku z krkovice, uzeném bůčku, klobásách a dalších dobrotách. Nechybělo samozřejmě pivo nebo limonáda. Dobrovolní hasiči připravili také výstavu hasičské techniky.

Součástí Obecní veselice byla výstava dětských historických kočárků, které přivezla paní Lenka Křístková. Celkem bylo k vidění 79 kočárků z let 1890 – 1989.

Máme za sebou první týden soutěže Křížem krajem a první Obecní veslici. V nadcházejícím týdnu těšíme na setkání s vámi na Prostějovsku a v sobotu v Tištíně, kde opět vystoupí hudební skupiny Domino, Hope Astronaut a Atom-Rock.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.