Skvělý Lukáš deptal Spartu, Mora z hlavního města přivezla dva body. Je to pro nás vzpruha, těšilo Tomajka

1. březen 2023 09:29

Hokejisté Sparty podlehli v extraligové dohrávce Olomouci 1:2 po nájezdech. Hanáci se tak výrazně přiblížili tomu, aby v předkole play off začínali na domácím ledě. Pražané si naopak hodně zkomplikovali boj o druhé místo v tabulce.

„Nás to všechny mrzí. Vyhráváme tady x zápasů, a pak, když ty tři body potřebujeme… Možná tam byla trochu křeč právě v těch šancích, že šlo o hodně. Když se člověk dostane ze třináctého místa, už chce být co nejvýš. A když můžeme být druzí, tak proč ne, že jo,“ prohlásil útočník Sparty David Tomášek.

Pražané nevyužili možnost posunout se na druhé místo extraligové tabulky a dvě kola před koncem základní části ztrácí na Vítkovice dva body. Hokejisté Olomouce výhrou 2:1 po nájezdech potvrdili, že na Spartu v této sezóně umí. Zvítězili ve třetím ze čtyř vzájemných duelů.

Tomajko: Střídačka zápasem žila

„Pro nás je to vzpruha, protože předchozí zápasy jsme nedali gól. Velmi důležitá výhra a musím hráče pochválit, protože střídačka utkáním žila. A odměnilo je to,“ řekl olomoucký trenér Jan Tomajko, který kvůli velkému počtu nemocných hráčů poslal do hry také čtyři juniory a jednoho dorostence.

„Olomouc – ať tam nastoupí kdokoliv – tak to bude tým, který bude kousat. Zvlášť když je takhle podpoří gólman, tak je to opravdu nepříjemné mužstvo. Kdokoli s nimi může zase v předkole, případně potom ve čtvrtfinále mít problém,“ myslí si útočník Sparty David Tomášek.

Olomouc – ať tam nastoupí kdokoliv – tak to bude tým, který bude kousat.
David Tomášek, útočník týmu HC Sparta Praha

Pražané mají na rozdíl od Hanáků účast mezi nejlepší osmičkou jistou. Olomouc čeká příští týden předkolo play off. Výhrou 2:1 po samostatných nájezdech si alespoň upevnila sedmé místo v tabulce, které po základní části zajišťuje v boji o čtvrtfinále výhodu domácího ledu v úvodních dvou zápasech i případném pátém duelu.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autor: Tomáš Petr
Spustit audio