Slavné UCHO se dočkalo i svého vydání na CD

4. březen 2012

Příběh Ludvíka a Anny, dvou manželů, kteří opouštějí Olomouc a stěhují se vládní vily v Praze, aby tam začali nový život. Později se však ukáže, že přijetí rádoby výhodné nabídky bylo víc než unáhlené a že daň za život v luxusu je hrozivá.

Igor Bareš, Ivana Plíhalová a Petr Jarčevský toto drama, které podle otcova filmového scénáře pro divadelní prostor upravila autorova dcera Lenka Procházková, hrají v Moravském divadle už dva roky. Režijně je pod inscenací podepsán Michal Bureš, který se ji rozhodl převést také do rozhlasové podoby.

UCHO rozhlasové mělo premiéru v únoru 2011. Rok nato se vám do rukou dostává CD společnosti Radioservis s nahrávkou této rozhlasové hry. Vsuňte tedy stříbrný kotouček do přehrávače, zhasněte světlo a nechejte na sebe, jsouce ponořeni do tmy, působit sílu dramatu o strachu a smíření.

autor: Michal Bureš
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.