Slety čarodějnic, májový jarmark či přerovský pokus o rekord. O víkendu v našem kraji nuda nebude

Pokud strávíte prodloužený velikonoční víkend v Olomouckém kraji a ještě nevíte, jak využijete volný čas, možná vás zaujmou naše tipy.

Olomoucko

Olomoucká Střední škola polytechnická ožije o víkendu prodejní výstavou kreativních a výtvarných materiálů a originálních ručních výrobků. Součástí akce s názvem Tvořivá Olomouc budou taky dílničky a workshopy. Výstava je v sobotu i v neděli otevřená od devíti hodin ráno. 

Park na Křížovém vrchu v Moravském Berouně bude patřit v sobotu čarodějnicím a čarodějům. V 15 hodin tam začne jejich rej. Na akci nebudou chybět atrakce pro děti, například skákací hrad a malování na obličej. 

Prostějovsko

Koncerty, divadlo pro děti, taneční vystoupení a taky ekojarmark nabídnou sobotní oslavy Dne země v centru Prostějova. Hostit je bude od osmi hodin ráno náměstí T. G. Masaryka.

Plumlovský kemp Žralok bude v sobotu od 14 hodin patřit čarodějnicím. Vypravit se za nimi můžete i s dětmi, pro které organizátoři chystají čarodějnickou stezku se soutěžemi, skákací hrad nebo malování na obličej. Součástí akce budou taky koncerty kapel, večerní ohňová show a volba Čarodějnice Plumlova a miss Malá čarodějnice.

Na strašidelné večerní prohlídky zámeckého parku se můžete v sobotu vypravit do Čech pod Kosířem na Prostějovsku. Začínají v devatenáct hodin a s sebou si nezapomeňte vzít baterku nebo lampion. Zábavu správci zámku slibují návštěvníků i přes den, kdy se budou ve sklepení konat čarodějnické dílničky pro děti. 

Přerovsko

Netradiční noční prohlídky hradu si můžete v sobotu užít na středověkém Helfštýně. Jejich součástí budou ukázky pražení kávy a práce uměleckých kovářů. Akce začíná v šest hodin večer koncertem české písničkářky Amelie Siba. První večerní prohlídka je naplánovaná na devatenáctou hodinu. Další budou následovat v hodinovém intervalu do 23 hodin.

Následující pozvánka je hudební a míří do Přerova. Na tamních hradbách se v neděli ve 14 hodin kytaristé pokusí vytvořit rekord v počtu hráčů na jednom místě. Na akci zazní například skladby Jimiho Hendrixe, Boba Dylana nebo kapely Deep Purple. 

Šumpersko

Májový jarmark propukne v neděli v devět ráno na náměstí Osvobození a v okolí kulturního domu v Zábřehu. Pokud dorazíte, můžete se těšit na atrakce a aktivity pro děti, výstavu hospodářských a exotických zvířat, skautskou táborovou osadu, prodej jarmarečního zboží a kulturní program pro všechny generace. 

Jesenicko

Skladby soudobých autorů symfonické dechové hudby, ale taky popová, swingová či filmová muzika bude v sobotu znít sálem jesenického městského úřadu v budově IPOS. V 14:30 tam začíná jarní koncert Dechového orchestru mladých Základní umělecké školy Jeseník

Nyní by měli zpozornět příznivci procházek v přírodě. Zúčastnit se můžou v neděli Májového výšlapu k rozhledně na Borůvkové hoře u česko-polských hranic na Jesenicku. V 11 hodin dopoledne se tam uskuteční slavnostní zahájení nové turistické sezony. Jeho součástí bude kulturní program. 

autor: bas
Spustit audio