Snažím se zorganizovat si den, aby neuplynul jen tak, říká zpěvačka a učitelka zpěvu Anna Jelínková

Zůstala v kontaktu se svými žáky ZUŠ Žerotín a jejich rodiči, se kterými vymýšlí strategie, jak učit během nouzového stavu na dálku. Sama volný čas využívá k tomu, že denně hraje na ukulele a učí se španělsky.

Anna Jelínková bere opatření vzniklá v souvislosti s koronavirovou epidemií jako dar. „Máme možnost jít sami k sobě, prověřit svoje vztahy, zamyslet se nad tím, jaký smysl má naše práce, jak ji pojmout dál, jaký máme vztah k penězům a konzumu. Je to obrovská příležitost.“

Během studií na gymnáziu v Olomouci Hejčíně začínala ve sboru Lenky Dohnalové Mlynářové s hudbou muzikálovou. Vyzkoušela si jazz, swing, vystudovala operu, s loutnistou Ondřejem Jaluvkou hrají písně sefardských Židů. „A moje celoživotní téma jsou šansony, skrz který interpreti vyjadřují velké životní otázky,“ doplňuje olomoucká zpěvačka Anna Jelínková. Šansonový projekt dala dohromady se skladatelem a klavíristou Richardem Mlynářem.

Anna Jelínková je pyšná také na projekt Zastavit čas, který není prvoplánově hudební, ale spíše lidský a na kterém spolupracuje s fotografem Jindřichem Štreitem a olomouckým písničkářem Nosláva.

autor: voj
Spustit audio