SOČR v srdci Prahy. Rozhlasoví symfonici odtajňují program na novou sezonu

8. duben 2024

Symfonický orchestr Českého rozhlasu chystá v další koncertní sezoně velkolepý program a také zbrusu novou abonentní řadu v Obecním domě. Po vzoru dalších evropských rozhlasových orchestrů tak bude vystupovat ve všech tradičních koncertních síních v metropoli, přičemž i nadále zůstává v Rudolfinu, Betlémské kapli a Centru DOX. Více k programu 98. sezony SOČRu nám řekl ředitel orchestru Jakub Čížek.

„Program vznikal celkem standardně. Je to v rukách pana šéfdirigenta a uměleckého ředitele Petra Popelky, částečně v rukách mých a potom také v rukách našich hostujících dirigentů a sólistů. Takže tento trojúhelník je takový hlavní, který plánuje jednotlivé koncerty,“ říká na začátek Jakub Čížek.

Jakub Čížek

Nadcházející koncertní sezona SOČRu bude už třetí sezónou Petra Popelky v pozici šéfdirigenta rozhlasových symfoniků. Jaké projekty si pro posluchače připravil? Hlavním hostujícím dirigentem zůstává i v příští sezoně Robert Jindra. Co zazní pod jeho taktovkou? A proč byla nová koncertní řada umístěná do Obecního domu? Poslechněte si celý rozhovor s Jakubem Čížkem, ve kterém zve jak na novou sezonu, tak na koncerty, které SOČR čekají v nejbližších dnech a týdnech. A že je na co se těšit!

autoři: Daniel Jäger , nav
Spustit audio

Související