Souboj na hraně pozic zajišťující play-off Mora zvládla. Doma otočila zápas s Litvínovem

Hokejisté Olomouce porazili jednoho z konkurentů v boji o postup do play-off. Nad Litvínovem, který je aktuálně na plonkové 13. pozici, vyhráli 4:1.

Olomoucký trenér Jan Tomajko tak byl spokojený s obranou i produktivitou v útoku. „Litvínov ve druhé třetině začal opravdu dobře, měli jsme s ním problémy v obranném pásmu. Tvořil si tam šance,“ hodnotil Tomajko.

Jeho celek si ale soupeře nenechal utéct na víc než jeden gól, a pak sám začal úřadovat. „Dali jsme ale dva góly a řekl bych, že jsme to spíše ubojovali. Snažili jsme se hrát tak, abychom nedostali gól. Litvínov tam měl šance, Honza Lukáš podal výborný výkon a kluky musím pochválit za bojovnost,“ těšilo mladšího z trenérské dvojice Olomouce.

„Hrál jsem doma teprve podruhé a byla super atmosféra. Jsem rád, že to dopadlo tak, jak to dopadlo.“
Peter Lichanec, útočník HC Olomouc

Vítězný gól si připsal v závěru druhé třetiny slovenský forvard Peter Lichanec, který na Hané hostuje z prvoligové Dukly Jihlava. Byl to pro něj vůbec první gól v české extralize. „Chutná velmi,“ usmál se a pustil se do hodnocení zápasu. „Škoda toho první gólu, ale pak jsme se nakopli a myslím, že padaly i velmi pěkné góly. Fanoušci si je zasloužili, protože nás podporovali. Hrál jsem doma teprve podruhé a byla super atmosféra. Jsem rád, že to dopadlo tak, jak to dopadlo,“ byl spokojený.

Další utkání hraje Mora znovu doma, v pátek přivítá Vítkovice.

autoři: Tomáš Minarčík , dja
Spustit audio