Soud dnes začne rozplétat údajnou korupční kauzu mezi fotbalovými kluby Sigma Olomouc a Bohemians Praha

31. květen 2011

Před soudem dnes stanou hlavní aktéři případu údajné korupční aféry mezi fotbalovými kluby Sigma Olomouc a Bohemians Praha. V případu se zodpovídají brankář hanáckého týmu Petr Drobisz, bývalý prezident střížkovského klubu Karel Kapr a jeho tehdejší hráči Miroslav Obermajer a David Zoubek. Státní zástupce obžaloval Drobisze z podplácení, trojici mužů pak z přijímání úplatku. Kauzu rozpoutal Kapr loni v březnu. Prohlásil, že v květnu roku 2009 před prvoligovým zápasem Bohemians Praha s Olomoucí nabídl Drobisz jeho fotbalistům 300 tisíc korun. Ten to popírá.

Soudce olomouckého soudu Aleš Vašků uvedl, že ve věci budou nejprve vyslýchaní obžalovaní, poté předvolaní svědci a budou prováděny další listinné důkazy. Soud by se měl případem zabývat také zítra.

Podle Drobiszova obhájce Petra Konečného žádné důkazy k uplácení nejsou ani být nemohou, protože k ničemu takovému nedošlo. "Ta důkazní situace se nezměnila, žádné nové důkazy se zatím neobjevily, ani to neočekávám. Jdeme k soudu s tím, že mému klientovi nebylo nic prokázáno a ani prokázáno být nemůže, protože se nic, z čeho je viněn, nestalo," tvrdí Konečný.

autor: sra
Spustit audio