Soutěž o první kuchařku Pochoutkového roku

8. prosinec 2019

Poslouchejte Region a vyhrajte kuchařku Pochoutkového roku s nejlepšími recepty na vynikající domácí jídla. Soutěžní otázky uslyšíte ve vysílání od 9. do 13. 12. krátce po deváté hodině.

Od pondělí 9. prosince do pátku 13. prosince, vždy krátce po deváté hodině, vyhlásíme soutěžní otázku na téma gastronomie. Pokud budete vědět správnou odpověď, zavolejte na naši studiovou linku 221 553 777. V případě, že se dovoláte jako první a odpovíte správně, vyhráváte kuchařku Pochoutkového roku. Pokud bude vaše odpověď špatně, dáme šanci ještě jednomu posluchači.

Soutěž se řídí Pravidly pro účast v soutěžích ČRo Region. Každý účastník má nárok pouze na jednu výhru. Finanční plnění výher není možné.

Kuchařku Pochoutkového roku můžete také koupit jako krásný vánoční dárek pro své blízké na stránkách Pochoutkového roku. A na stejné adrese už se můžete hlásit do nového ročníku Pochoutkového roku 2020. Posílejte nám vaše oblíbené rodinné recepty a zúčastněte se soutěže o skvělé ceny. Možná, že i váš recept se tak jednou ocitne v další kuchařce Pochoutkového roku. 

Kuchařka Pochoutkového roku

Kuchařka Pochoutkový rok

V kuchařce Pochoutkový rok najdete celkem 120 zajímavých rodinných receptů z celé naší země. Rozděleny jsou na slané a sladké. Jde o nejrůznější chuťovky, polévky, masové i bezmasé pokrmy, sladké koláče, kynuté buchty a další tradiční české, moravské a slezské speciality. Všechny tyto recepty pocházejí od posluchačů regionálních stanic Českého rozhlasu, kteří se úspěšně účastnili prvních tří ročníků kulinářské soutěže Pochoutkový rok. Ze všech došlých receptů vybrala porota soutěže – složená ze šéfkuchařů Jaroslava Sapíka a Pavla Pospíšila a vášnivé kuchařky a milovnice jídla herečky Nadi Konvalinkové – 120 nejlepších obsažených právě v této knížce. Jako bonus pak čtenáři v knize najdou i recepty samotných porotců Pochoutkového roku. Dobrou chuť!

autor: JMys
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.