Špecle s krůtím masem
Recept středečního Apetýtu nabídne návod na oběd či vydatnou večeři. Základem jídla je krůtí maso – jde o pevné maso, které je zdravé a má výbornou chuť.
Je zaručené, že ho ocení i malí strávníci, protože se bude podávat s těstovinami. Pro bezlepkovou variantu můžete použít rýžové nebo kukuřičné nudle.
Budete potřebovat:
- 250 g těstovin
- 1/2 kg krůtích řízků
- 4 lžíce oleje
- 100 g sezamového semínka
- 50 g rozmarýnu
- 50 g petrželové natě
- sůl a pepř na dochucení
Postup:
- Krůtí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky.
- V pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájené maso a zprudka ho opečeme.
- Zmírníme plamen a vsypeme sezamová semínka, osmahneme a promícháme s masem.
- Ochutíme solí, pepřem a rozmarýnem, promícháme a dusíme, dokud není maso propečené.
- Stáhneme z ohně, přidáme scezené těstoviny, promícháme s trochou oleje, usekanou petrželkou a dobře zamícháme.
- Dochutíme solí, pepřem a podáváme.
I v tomto receptu můžete použít kvalitní produkty jihomoravských farmářů. Najdete je na ochutnejtemoravu.eu.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.