Spor kvůli dětskému hřišti v Přerově zřejmě skončí až u soudu

10. září 2018

Spor přerovského magistrátu s olomouckou firmou Omizol o dětské hřiště skončí zřejmě u soudu. Obě strany na sebe připravují vzájemnou žalobu.

Firma hřiště postavila loni v září v místní části Předmostí. Už týden po převzetí se ale jeho tlumící povrch začal drolit a rozpadat. Město proto odstoupilo od smlouvy, hřiště uzavřelo, a minulý týden ho skoro po roce na vlastní náklady nechalo demontovat. S tím firma nesouhlasí a chce se bránit.

Město si nechalo ve zkušební laboratoři udělat testy a ty prokázaly, že povrch není podle platných norem dostatečně pevný. Protože se firmou, která hřiště postavila, nedohodlo, připravuje teď žalobu.

„Vyčíslíme škody, které nám vznikly odstraněním povrchu tohoto hřiště, a tato částka bude podkladem pro žalobu, kterou chystáme,“ potvrzuje mluvčí magistrátu Lenka Chalupová.

Petr Nádvorník, jednatel designového centra Omizol z Olomouce, které hřiště vyrobilo, ale s námitkami města nesouhlasí a připravuje vlastní žalobu.

„Ta žaloba je u právníka. Rozhodně si stojíme za tím, že ty vady, které tam byly, nebyly skryté a nebyly důvodem k tomu, aby se to hřiště ničilo. Stačilo v podstatě odstranit stávající poruchy nebo vady, které tam vznikly a hřiště by fungovalo tak, jak má,“ uvádí.

Hřiště by dětem mělo být znovu zpřístupněné do konce září. Město pro jeho realizaci vybralo firmu, která skončila ve výběrovém řízení jako druhá v pořadí.

autor: kra
Spustit audio