Sportoviště v Ostrově má spravovat nová městská organizace

Městská sportoviště v Ostrově by mohla spravovat nová městská příspěvková organizace, o jejímž založení město jedná. Spadat by pod ní měl skatepark, zimní stadion, fotbalové hřiště, atletický areál a ubytovna. Založením nové organizace chce město ušetřit na výdajích za údržbu sportovišť, řekl dnes novinářům starosta Ostrova Josef Želený.

„Město Ostrov loni otevřelo nový atletický areál a také skončila smlouva s nájemcem zimního stadionu. Takže zimní stadion byl do správy přidělen domu dětí a atletický stadion připadl základní škole Masarykova. Novým správcům to samozřejmě nevyhovuje, proto se objevila myšlenka zřídit novou příspěvkovou organizaci,“ řekl Železný.

Nová příspěvková organizace by podle něj mohla zaměstnávat asi deset lidí. Vzrostly by tak náklady na platy, úsporu by naopak mělo přinést lepší plánování údržby sportovních areálů. „V současné době se v podstatě vždy pouze čeká na havárii. Správce by si každoročně připravil rozpočet a vyhodnotil potřebné opravy,“ doplnil starosta.

Návrh na založení příspěvkové organizace zatím probrali radní, zabývat se jím ještě budou na svém dalším jednání v srpnu. Variantou, kterou město zvažuje, je také zadat správu sportovišť externí firmě. Rozhodnout by se o tom mělo nejpozději v září.

zdroj: ČTK
Spustit audio