Sportovní hala v Jeseníku je téměř dokončená. Radnice vypíše výběrové řízení na dodavatele vybavení

17. duben 2018

Stavba sportovní haly v Jeseníku bude do dvou týdnů hotová. Právě teď stavaři testují technologie, zabezpečení objektu. Dělníci ještě montují poslední doplňky. První sportovci ji vyzkouší nejdřív za měsíc. Stále ale není jisté, kdo bude novou halu provozovat. S největší pravděpodobností to budou Technické služby Jeseník.

Pan Stanislav přidržuje na štaflích svého kolegu, který právě tmelí spáry mezi obklady. „Právě jsme dodělali schodiště, teď ho spárujeme a silikonujeme,“ komentuje.

Od září se tu vystřídaly desítky dělníků a řemeslníků. Největší technickou výzvou bylo položení podlahy, říká technický dozor investora Petr Stuchlík. Stavaři totiž museli dlouho čekat, až vyschne beton pod ní. „Je tady provedená technicky náročná konstrukce. Pod podlahou je zdvojený lamelový rošt, který je odpružený, aby nedocházelo potom při sportování k ničení nebo poškozování šlach a kloubů sportovců," popisuje Stuchlík.

Městská sportovní hala v Jeseníku je už téměř hotová

Tento týden namontují dělníci ještě sedačky. Na ostatní vybavení si bude muset hala ještě počkat, doplnil Jiří Uher z jesenické radnice. „Co je pevně spojeno s halou, to je součástí dodávky sportovní haly. Ale co se týče vybavení interiéru, křesla, židle, klece na míče, kozy, bedny, to bude součástí výběrového řízení a to teprve budeme vyhlašovat koncem měsíce,“ vysvětluje Uher.

Provozovatelem budou zřejmě Technické služby

Město navíc stále nerozhodlo, kdo bude halu provozovat. S největší pravděpodobností skončí podle místostarosty Petra Procházky z ODS ve správě Technických služeb Jeseník. Radní o tom budou rozhodovat v závěru dubna.

„Může to schvalovat rada. Já si neumím představit, že by to někdo rozporoval. Ten důvod je samozřejmě dvojí. Jednak finanční, to znamená, že je možnost získat část prostředků, které šly do té investice, to znamená městských prostředků, necelých 14 milionů korun, odpočet daně. A ten druhý důvod je, že bychom to stejně někomu svěřovali do provozování,“ uvedl Procházka.

Hala stála 65 milionů korun s DPH. Celkem 17 milionů pokryl kraj, 15 milionů zaplatil sponzor. Radnice měla přislíbenou dotaci i od státu, a to z programu, který loni kvůli korupční aféře ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy zrušilo. S novou žádostí Jeseník následně neuspěl.

autor: aja
Spustit audio