Sportovní halu v Hranicích vlastník městu neprodá. Po roce jednání odstoupil

25. březen 2021

Město Hranice nebude vlastnit jedno z nejmoderněji vybavených sportovních zařízení na Moravě - multifunkční sportovní halu Naparia. Po více než ročních jednáních se majitel sportoviště rozhodl od nabídky odprodeje za 32 milionů korun odstoupit. Necelý týden před jednáním městského zastupitelstva, které mělo prodej definitivně posvětit. Město teď zvažuje, co dál. Halu pro stovky svých sportovců potřebuje.

„Vznikly tam komplikace, které nebyly z naší strany akceptovatelné. Město je v tuhle chvíli úplně ze hry,“ vysvětluje situaci majitel sportovní haly Petr Symerský. „Odstoupili jsme od dalšího jednání o prodeji s městem a intenzivně se jedná s jiným zájemcem. Více se k tomu nebudeme vyjadřovat,“ dodal Symerský.

Je to hodně studená sprcha. Hodnotí situaci Marek Nádvorník, zastupitel Hranic, který kandidoval za hnutí Hranice pro život - Hnutí pro zdraví a sport a je také zároveň trenérem hranických judistů. V hale mají svoje zázemí. „Je to obrovská chyba, že nedojde k dohodě,“ řekl Nádvorník.

Podobně mluví i Hana Čamborová. Zastupitelka volená za Naše krásné Hranice. „Je škoda, že jsme nedošli k cíli koupit Naparii v ceně, která byla pro město reálná, což bylo 32 milionů korun. Nemyslím si, že došlo k selhání někoho z vedení města. Domnívám se, že věděli, co dělají a s jakým cílem jednání vedou. Každopádně je škoda, že jsme k tomu cíli nedošli,“ uvedla Čamborová. „Z našeho hlediska město nemusí vlastnit všechny tyto areály. Je důležité mít dobrou spolupráci se samotným vlastníkem. Pro město je lepší, když pomáhá v činnosti příspěvkem na provoz, než aby organizovalo samotný chod,“ reaguje opoziční zastupitel z hnutí Otevřená radnice Ivo Lesák

Místostarosta Hranic Daniel Vitonský z hnutí ANO chce s novým majitelem haly jednat a zachovat stávající režim pro místní sportovní kluby. Pokud se ale nedohodnou, uvažuje o stavbě nové městské sportovní haly. „Určitě bych upřednostnil výstavbu nové multifunkční haly než zimní stadion. V prvé řadě musíme zabezpečit naše stávající kluby a nevytvářet něco pro nějaké nové, které tu ještě neexistují,“ uvedl Vitonský.

Sportovní centrum Naparia v Hranicích funguje sedmým rokem. Patří k nejmoderněji vybaveným zařízením na Moravě. Kromě několika tréninkových hal je v něm i fitness a wellness centrum.

autor: kra
Spustit audio