Sportovní liga základních škol vynesla v házené tituly Velké Bystřici a Zlínu

10. duben 2015

Na republikovém finále "Sportovní ligy základních škol o pohár ministra školství" v házené získala v kategorii chlapců titul domácí Velká Bystřice a v turnaji děvčat byla nejúspěšnější základní škola Chřiby Zlín.

Závěr turnaje žáků a žákyň osmých a devátých tříd nabídl vše, co má špičkový sport mít. Ve finále chlapeckého turnaje porazila Velká Bystřice Frýdek-Místek 21:20 a vítěznou branku vstřelil v poslední minutě Josef Dobeš.

„Běžel jsem prostě do trháku a chtěl jsem to vyhrát, protože jsme hráli s velkým nadšením. Jsem hrozně rád, že jsem gól dal,“ popisoval rozhodující okamžik šťastný střelec.

„Naposledy jsme vyhráli o jeden gól ve Strakonicích a bylo to hodně podobné.“

Samozřejmě že poražení byli hodně smutní. Radan Kurtik ale dokázal ocenit kvalitu utkání.

„Zápas to byl určitě krásný, ale neproměňovali jsme šance. Jinak bychom zlaté medaile měli možná teď my.“

K vidění byla skutečně výborná házená a také výborní fanoušci. A někteří přišli i s bubny.

„Jsou tady na půjčení v šatnách a běžně se tady využívají. I u ligových zápasů mužů, mladších žáků, starších žáků nebo dorostu. Sice nejsem velkým fanouškem házené, ale když už jsem tady, tak proč si to neužít,“ vyprávěl jeden z bubeníků David Goldšajt.

„Líbí se mi to moc. Pro děti je to super. Navíc je důležité zapojit děti do sportovních aktivit při jejich rozvoji,“ užíval si zápolení házenkářských nadějí český reprezentant Jiří Motl.

autoři: min , Vojtěch Bureš
Spustit audio