Sražený krém a připálená omáčka. Nic není ztraceno, takhle to napravíte
15. listopad 2022
Při pečení dortu nebo rolády se i té nejlepší hospodyňce může srazit krém. Napravíte to kouskem ztuženého tuku. Rozpusťte ho, nechte trochu vystydnout a potom ho pomalu do sraženého krému zašlehejte. Všechno se pěkně spojí a navíc bude krém lépe držet při zdobení.
Povedlo se vám připálit omáčku? Stačí, když ji přelijete do čistého hrnce a použijete jeden ze zaručených pohlcovačů pachu. Mezi osvědčené patří mrkev, chleba nebo korková zátka. Naše babičky ještě hrnec s vařící omáčkou přikrývaly mokrou utěrkou, která pohltila nahořklý pach. Snad se vám i tyto rady budou hodit.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka