Stadion v Zábřehu se dočkal po desítkách let modernizace. Sportoviště už využívá atletický oddíl

25. červenec 2019

Sportovci v Zábřehu už neběhají po starém škvárovém oválu. K dispozici mají moderní dráhu s tartanovým povrchem. Jejich stadion patří díky téměř roční rekonstrukci a dvacetimilionové investici k nejmodernějším v Olomouckém kraji. Vedení zábřežského atletického oddílu doufá, že zmodernizovaný areál zvýší ve městě zájem o sport.

Nový atletický ovál obsahuje nové vržiště i doskočiště. „Po té škváře, po které se tady běhalo, je tento povrch úžasný. Nedá se to vůbec srovnávat. Už se těším až tu budou nějaké závody,“ říká trenér Tomáš Hedrich.

Rekonstruovaný stadion v Zábřehu

Atletický stadion čekal na rekonstrukci od roku 1965, kdy se tu konalo mistrovství republiky v atletice. „Město Zábřeh se zpropagovalo jako významné atletické středisko, protože tehdy opravdu oddíl byl na velmi vysoké úrovni,“ popisuje předseda Sportovních klubů Zábřeh Miloslav Tempír. „Teď jsou podmínky fantastické, už jenom na pohled je to úžasné, do prachu by byl problém někoho vůbec na sport pozvat,“ dodává místopředseda atletického oddílu Zábřeh Josef Kroul.

Náklady na rekonstrukci stadionu se vyšplhaly téměř na dvacet milionů korun, přispělo ministerstvo školství, Olomoucký kraj i samotné město. Slavnostní otevření se chystá na 25. září.

Spustit audio