Stará přerovská hala by se mohla změnit v moderní sportovní zařízení. Objekt vyžaduje nákladnou rekonstrukci

10. prosinec 2019

Přerov udělal první krok k získání městské sportovní haly. Dosud totiž žádné multifunkční sportoviště nemá. Zastupitelé teď schválili záměr na koupi více než 40 let staré haly Tělovýchovné jednotky Spartak. Už teď ale ví, že je ve velmi špatném stavu a nutně potřebuje kompletně opravit.

Roman Tomeček je trenér starších žáčků fotbalového oddílu z Kozlovic. V této místní části Přerova žádnou tělocvičnu nemají, a tak teď v zimním období může své svěřence trénovat jen jednou týdně. A to v 5 kilometrů vzdálené Horní Moštěnici. V Přerově totiž podle něj žádná volná sportoviště nejsou. „Pro Kozlovice, nás trenéry a rodiče je to velmi náročné, protože musí dojíždět přes celý Přerov. Přerov je v současné době velmi neprůjezdný, tedy rodiče si musí brát i volno, aby nám děti dopravili na trénink,“ říká trenér Tomeček.

Přerovská radnice teď chce podpořit nejen tyto mladé fotbalisty ale i další sportovce a ráda by od tělovýchovné jednoty Spartak koupila jejich sportovní halu. Cenu znalec stanovil na 24 milionů korun. „Myslím si, že to je cesta správným směrem, protože víme, že jsou dotační tituly na MŠMT. S tím, že je to finančně nákladná investiční akce, takže určitě za podmínky dotace. Určitě rekonstrukce stávající haly a můžeme se možná bavit i o rozšíření této tenisové haly, protože pozemky kolem haly jsou v majetku města,“ říká náměstek přerovského primátora Michal Zácha z ODS.

Hala je více než 40 let stará a dnes už jen chátrá.  Sama organizace už peníze na její provoz hledá těžko. „Tato hala v rámci odpisu prodělává každým rokem asi milion dvě sta tisíc. Spartak není schopen zajistit finanční prostředky, takže město je nejbližším partnerem pro případné převody. Ale protože o dispozicích s majetkem rozhoduje valná hromada TJ Spartak, musíme mít nějaké zmocnění,“přiznává její předseda Jiří Pavelka.

Valná hromada tělovýchovné jednoty Spartaku se má sejít v první polovině ledna příštího roku.

autor: kra
Spustit audio