Stavba dálnice D55 mezi Olomoucí a Přerovem byla oficiálně zahájena. Kdy by mělo být hotovo?

25. duben 2023 15:40

Poklepáním na základní kámen zástupci Ředitelství silnic a dálnic v úterý oficiálně zahájili stavbu dálnice D55, konkrétně úseku mezi Olomoucí a obcí Kokory na Přerovsku. Osmikilometrová trasu postaví firma Eurovia CS za necelé dvě miliardy korun.

Stavbu nového úseku dálnice D55 přivítají určitě především řidiči, kteří jezdí po frekventované cestě z Přerova do Olomouce.

Je to vytížená dvoupruhová hlavní spojnice mezi okresním a krajským městem. Podle posledních měření tudy denně projede více než 20 tisíc aut.

Kdo tudy jezdí ví, že i když je to rovný úsek, jde o velmi nebezpečnou komunikaci. Předjíždět se tady až na několik málo míst prakticky nedá a často se tady stávají dopravní nehody.

Budoucí dálnice D55 bude přeložkou stávající silnice první třídy. Podle silničářů se po dokončení celé stavby dopravně ulehčí především obcím Krčmaň a Kokory.

Co na to starostka Krčmaně Eva Sztwioroková? A co všechno zahájení stavby dálnice v posledních letech brzdilo a doprovázelo? Poslechněte si v audiu výše.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio