Štědrý večer vám zpříjemní Ivana Plíhalová, pohádkou vzpomeneme na Hanu Maciuchovou

22. prosinec 2021

Letošní rozhlasové vánoce budou patřit především dámám, ale minimálně ke studiovému mikrofonu se dostanou i pánové. Co vás tedy letos čeká?

24. prosince

Dobré ráno vystřídá po 9. hodině v našem vysílání půvabná povídka Štědrý den bratří Mánesů v nezaměnitelném podání Karla Högera, kterou také vysíláme jako připomínku 150. výročí úmrtí Josefa Mánesa. Pořad Pochoutky se stal nedílnou součástí našeho programu, a tak hned tři díly Vánočních pochoutek můžete poslouchat vždy po 10. hodině během celých svátků. Hodinu před polednem si pak můžete vychutnat dokument Mirka Kobzy Jak se žilo na Horách Olšanských.

Po poledních písničkách na přání si odskočíme na poslední porci Pohádkových Vánoc, ve které tentokrát usednout před mikrofon Iva Janžurová s Naďou Konvalinkovou a určitě přijde řeč i na premiéru večerní televizní pohádky Jak si nevzít princeznu. V odpoledním proudu nebudou chybět populární soutěžní Hřebíky a Vánoční plk v hanáčtině. A potom už přijde na řadu pohádka. Pustíme si Popelku z roku 1978, kde hlavní roli ztvárnila Hana Maciuchová.

Po 16. hodině se vás pokusí zaujmout Hvězdné návraty, po kterých už budou patřit vlny Českého rozhlasu Olomouc pořadu Vánoce s Ivanou Plíhalovou. Olomoucká patriotka a herečka má o čem vyprávět, k čemuž vám po celé dvě hodiny budou hrát tradiční koledy. Jako přídavek můžete brát po 19. hodině premiéru vánoční povídky Amálie, kterou pod režijním vedením Michala Bureše bude číst – jak jinak – Ivana Plíhalová.  Zbylý čas poté vyplní vánoční písně v podání dvou dam hlasů z největších Celine Dion a Barbry Streisand.

Vánoční program Českého rozhlasu Olomouc

25. prosince

Také na Boží hod vánoční se Vás už od 5. hodiny budeme snažit pozitivně naladit v našem Dobrém ránu. Po 9. hodině tu bude jako každou sobotu pořad Mezi nebem a zemí a čeká na vás i druhé setkání s Vánočními pochoutkami. Proudová hodinka před obědem vám nabídne poslední letošní díl seriálu Z kopca na kopec a pozveme vás i k odpolední pohádce, která vznikala v ČRo Olomouc.

Polední písničky na přání vystřídá v našem vysílání Výlety, v odpoledním bloku nebudou chybět Hřebíky a Plk na svátke. Po 15. hodině už se můžete těšit na původní rozhlasovou pohádku Hadovec a orlice, kterou napsala někdejší zprávařka naší stanice Marie Štěrbová

Hvězdné návraty vás doprovodí až k Písničkám pro radost, tedy dechovkám a lidovkám na vaše přání a hodinka před 19. bude patřit dalšímu detektivnímu setkání s Otcem Brownem a také dávnými hity v doprovodu slova Jaroslava Wykrenta.

Vánoční program Českého rozhlasu Olomouc

26. prosince

Nedělní program už bude naplněn tradičními pořady a rubrikami. Snad jen vypíchněme v hodince po deváté Procházku vánoční krajinou a po 18. hodině v Počteníčku závěrečný díl premiéry Nikoly Šuhaje Loupežníka a pořad Na koncertě s vánočními písničkami Fleretu.

Vánoční program Českého rozlasu Olomouc

Přejeme klidné a pohodové rozhlasové Vánoce!

Spustit audio