Štědrý večer vám zpříjemní Otakar Brousek ml., těšit se můžete i na Högerovu Lišku Bystroušku

18. prosinec 2020

Letošní rozhlasové vánoce vlastně začaly už v pondělí, kdy jste po 11. hodině mohli potkat první z pěti dvojic ze Slunečné a po 15. potom Mirek Kobza začal s představováním pábitelů a zajímavých osob, které se vážou ke Zlatým Horám. Ale pojďme si sváteční program projít podrobněji.

24. prosince

Dobré ráno vystřídá po 9. hodině v našem vysílání Liška Bystrouška. Ta originální žila na Mohelnicku a inspirovala Rudolfa Těsnohlídka k sepsání knihy, kterou milují celé generace. Poprvé vyšla v roce 1920, takže náš seriál připomíná její 100. výročí. Po 10. hodině bude Hostem ve studiu Richard Pachman. Hudebník, spisovatel a malíř původem z Olomouce, který znemožnění koncertů využil k napsání knihy a natočení nového CD. 

Otakar Brousek ml.

Po poledních písničkách na přání si už počtvrté odskočíme za hrdiny populárního televizního seriálu Slunečná. Tentokrát si Patrik Rozehnal bude povídat s Lucií Benešovou a Ivou Hüttnerovou nejen o zákulisí restaurace. V odpoledním proudu nebudou chybět populární soutěžní Hřebíky a Vánoční plk v hanáčtině. A těšit se můžete i na další zajímavou postavu Zlatohorska. Mirek Kobza představí Aloise Kunzeho.

Po 16. hodině už budou patřit vlny Českého rozhlasu Olomouc pořadu Vánoce s Otakarem Brouskem ml., výborným hercem a také vypravěčem, který umí nejenom pobavit. To vše v doprovodu tradičních koled. A po 18. hodině se můžete těšit na první z Poťouchlých pohádek Milana Valenty a před začátkem společného vysílání regionálních stanic přijdou na řadu ještě velké světové i domácí vánoční hity ve Starých peckách. 

Sváteční program vysílání Českého rozhlasu Olomouc 24. 12. 2020

25. prosince

Také na Boží hod vánoční se Vás už od 5. hodin budeme snažit pozitivně naladit v našem Dobrém ránu. Po 9. hodině si nenechte ujít druhou část rozhlasového zpracování Lišky Bystroušky v úchvatném podání Karla Högera z roku 1962. A jen připomínám, že další díly přijdou na řadu od pondělí až do Silvestra ve stejném čase. Hostem ve studiu pak bude Pavel Peterka, který už 20 let jezdí na kolejích v jídelním voze. Povídat si s ním po 10. hodině bude Dita Vojnarová.

Polední písničky na přání vystřídá v našem vysílání naposledy seriál rozhovorů s názvem Vánoce ve Slunečné, jehož pátými hosty budou Tereza Brodská a David Prachař. V odpoledním bloku nebudou chybět Hřebíky, Plk na svátke ani Pohlednice od Pradědu na Hanou a po 15. hodině se rozloučíme s pětidílnou sérií Mirka Kobzy Pábitelé a velikáni Zlatých hor. Kdo byl Henry Hořelica?

Po 16. hodině se můžete zaposlouchat do pohádkových Hvězdných návratů, v obvyklém čase přijdou na řadu Písničky pro radost, tedy dechovky a lidovky na vaše přání a hodinka před 19. bude patřit druhému dílu Poťouchlých pohádek a také Starým peckám s vánočními hity.

Sváteční program vysílání Českého rozhlasu Olomouc 25. 12. 2020

26. prosince

Sobotní program už bude naplněn tradičními pořady a rubrikami. Snad jen vypíchněme v hodince před polednem setkání s Jaroslavem Wykrentem a premiéru jeho úplně nové písně. A protože stále nemůžete do divadla, to Moravské za vámi přijde i o Vánocích po 15. hodině.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka