Šternberk si zvolil nové zastupitele i místostarostku

18. září 2015

Šternberk jmenoval dva nové členy zastupitelstva, místo neuvolněné místostarostky obsadila Iveta Káňová z hnutí ANO. Dohlížet bude například na obchvat města. K volbě muselo zastupitelstvo přistoupit poté, co dva z jeho členů rezignovali. Jeden kvůli podezření ze zpronevěry, druhý řídil i přes zákaz úřadů.

Dva noví zastupitelé složili slib. Stali se jimi Michal Hlaváček a Boleslav Krejčíř ze Sdružení nezávislých kandidátů a hnutí ANO.

„V prvé řadě je to velká zodpovědnost, protože to, co se momentálně ve Šternberku stalo je vyústění dvou osobních, řekneme, selhání mých kolegů,“ uvedl krátce po svém zvolení Krejčíř.

Oba nahradili zastupitele z hnutí ANO, kteří na svůj post rezignovali. Nejprve bývalý šéf městských strážníků Pavel Pospíšil kvůli podezření ze zpronevěry, potom Pavel Stonawský kvůli řízení přes zákaz úřadů. Za Stonawského navíc město muselo najít náhradu na křeslo místostarosty. A zvolili ženu - Ivetu Káňovou z hnutí ANO.

„Čeká mě pochopitelně to, že musím převzít činnosti po panu kolegovi Pavlu Stonawském, který rozjel spoustu projektů, a mým úkolem je zdárně je dokončit,“ řekla po svém zvolení Káňová. Bude mít na starost například životní prostředí nebo personální oblast.

„Jedná se o odbory životního prostředí, odbor personalistiky, dále agenda jednání vůči obchvatu města Šternberka a dopravního propojení s Olomoucí, také osadní výbory a zastupuje město v obchodních společnostech,“ zhodnotil starosta Šternberka Stanislav Orság z ODS.

Změnu na postech odsouhlasili zastupitelé jednohlasně.

autor: tas
Spustit audio