Šternberská radnice finišuje s přípravou tendru na firmu, která postaví ve městě krytý bazén. Sloužit má závodním a kondičním plavcům, ale taky milovníkům wellness

Radnice ve Šternberku vypíše už za nedlouho výběrové řízení na investici, která potěší příznivce vodních sportů a zábavy. Ve městě jim chce postavit krytý bazén tak, aby nemuseli dojíždět do Olomouce, Bohuňovic nebo do Uničova.

"Je to dobrý nápad. Když tu býval bazén, tak jsem chodila. Dojíždění do Olomouce nebo do Bohuňovic už pro mě není,“ říká jedna ze šternberských obyvatelek paní Lída. Krytý bazén ve městě od jeho zrušení v devadesátých letech chybí. A místní podle starosty Stanislava Orsága z ODS už dlouho volají po jeho návratu. Radní je chtějí vyslyšet.

„Nechceme mít jednoúčelové zařízení. Náš bazén by měl mít plaveckou část, počítáme také s wellness a nějakou zábavnou část s masážními bazénky a chrliči, samozřejmě také nezbytný tobogán,“ přibližuje Stanislav Orság.

Podle Stanislava Orsága teď zastupitelé dokončují přípravu výběrového řízení, které v průběhu dubna zveřejní. Nákladná stavba by neměla přesáhnout zhruba 180 milionů korun.„Studie, kterou jsme si nechali zpracovat, hovořila o částce mezi 150 až 180 miliony korun bez DPH. Uvidíme, co udělá soutěž, třeba se na takovou částku nedostaneme a budeme se bavit dál. Uzpůsobit požadavky tak, abychom se na tu částku dostali,“ dodává starosta.

Teplo a energii by do bazénu mohla dodávat kotelna šternberské nemocnice. Město tím tak ušetří náklady na výstavbu vlastního zařízení. „Bazén chceme situovat do lokality, kde je kotelna nemocnice. Už jsme s provozovatelem kotelny jednali a je připraven nám dodávat teplo i elektrickou energii, má dostatečnou kapacitu,“ tvrdí Orság.

S novým bazénem by už děti ze šternberských škol a školek nemuseli dojíždět do okolních měst. Šternberští zastupitelé navíc doufají v obnovení závodního plaveckého oddílu.

autor: bas
Spustit audio