Středeční Noční linka: Co jsme po kom podědili?

23. leden 2019

Máte modré oči po babičce nebo hnědé po tatínkovi? A vztekáte se také jako váš tatínek? A býváte naštvaní, že i vy máte sklony k tloustnutí, jako měla vaše maminka? Některé slečny ještě dodají, že mají určitě fotbalistické nohy po tátovy, že?  A co různé sklony k nemocem? Víte, co je vaší rodinnou zátěží a na co si dát pozor?

Všichni si určitě občas řekneme, že geny jsou geny. Mnozí také na odpověď, po kom máme tak krásné vlasy hned dodáváme, že přece po mamince a prostořecí jsme také po ní. Někdy, to co dostaneme po našich rodičích a předcích bereme s úsměvem, a někdy se trochu čílíme a říkáme si už od let dospívání, že tohle přece tak, jak to dělají rodiče a jak se chovají, nikdy dělat nebudeme. A ejhle, v dospělosti skutek nějak utek, že? Tak co pak jste po kom podědili a po kom máte k tomu či onomu sklony nebo talent?

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.