Šumperský okrašlovací spolek hostil Fulghuma a připravuje další překvapení

23. červen 2016

Další akce Šumperského okrašlovacího spolku byla úspěšná. Autogramiáda amerického spisovatele Roberta Fulghuma se setkala s velkým ohlasem. Zájemci o podpis si vystáli dlouhou frontu. Spolek teď plánuje další akce a jeho členové by se rádi přičinili o vydání Dějin města Šumperka.

„Přiznám se, že jsem vůbec netušil, že je v centru Šumperka nějaká Zahrada přátelství. Setkání s Robertem Fulghumem, navíc na tak hezkém místě, byl pro mě moc příjemný zážitek,“ prohlásil třiatřicetiletý Evžen ze Šumperka.

Americký spisovatel se ve městě zastavil v rámci svého turné, na kterém seznamuje své čtenáře se svou poslední knihou Poprask v sýrové uličce. Společně s ním brázdí republiku herci v čele s Lukášem Hejlíkem a jeho oblíbeným Listováním.

„Šumperský okrašlovací spolek samozřejmě zůstává otevřen pro ty, kteří se chtějí podílet na nejrůznějších aktivitách pro naše město. Je nás 15 zakládajících členů. Scházíme se každý týden a našich schůzek a brigád se může účastnit každý. Ten, kdo by chtěl být členem našeho spolku, má mimo jiné také povinnost platit členské příspěvky. Rozhodli jsme se tak proto, že chceme, aby to lidé brali vážně, když už se do něčeho pustí,“ říká předseda spolku Radek Auer.

Robert Fulghum v Šumperku

Výtěžek knižního bazaru, který probíhal v rámci dne s Fulghumem, poputuje na vydání Dějin města Šumperka.

Spolek chce na vydání knihy Geschichte der Stadt Mährisch – Schönberg šumperského patriota Franze Harrera z roku 1923, která nikdy nevyšla v češtině, nadále sbírat peníze prostřednictvím čím dál tím více oblíbeného crowfundingu (způsob financování, při kterém větší počet jednotlivců přispívá menším obnosem k cílové částce a za svoji podporu pak knihu získá – pozn.red.)

„Další akcí, kterou pro Šumperany připravujeme na 27. červenec, bude už druhá Pecha Kucha (projekt, jehož záměrem je vytvořit prostor pro vzájemné setkávání lidí – pozn. red.)v zahradě kina Oko. A protože do našeho spolku vstoupili i místní architekti, kteří chtějí pomáhat Šumperku, chystáme na podzim Dny architektury, které budou od 28. září do 2. října. Budou skvělé. Už máme potvrzeného Davida Vávru a spoustu dalších skvělých architektů,“ prozradil Auer.

autor: pis
Spustit audio