Šumperští hokejisté se po letech dočkali nového zázemí. Město do zimního stadionu investovalo 60 milionů

22. únor 2024 08:05

V Šumperku skončila po necelých dvou letech rekonstrukce zimního stadionu za zhruba 60 milionů korun. Náklady uhradil městský rozpočet i bez dotace Národní sportovní agentury, se kterou radní původně počítali. Součástí investice bylo i vybudování nové přístavby stadionu, ve které najdou zázemí hokejisté.

Na nové zázemí se mohou těšit především hokejisté šumperského A-týmu. V prostorné šatně už jsou nainstalované i velké úložné boxy v modro-žlutých barvách. „Boxy jsou podobné, jaké má mistr extraligy z Třince. Jde o stejný typ, akorát barvy jsou šumperské,“ popisuje Petr Hasala, šéf společnosti Podniky města Šumperka.

Kromě nových šaten, které konečně odpovídají současným požadavkům, je součástí přístavby i wellness zóna nebo posilovna. „Samozřejmě také sociální zařízení, sprchy, spousta skladových prostor, brusírny apod. A nahoře klubové prostory a dvě posilovny, které jsme spojily. V tom zázemí je i wellness, vířivka, sauna a ochlazovací bazének,“ vypočítává Hasala.

Nové vybavení hokejových šaten uvnitř šumperského zimního stadionu

Samotný klub se do nového zázemí přesune po sezoně. Podle jeho ředitele Vladimíra Velčovského to bude pro hráče velký posun k lepšímu. „Byli jsme v 19. nebo 20. století, teď jdeme do 21. století. Jsou to moderní vybavené prostory, je to nesrovnatelně lepší zázemí. Vážíme si toho a budeme se snažit to splatit ve formě sportovních výsledků,“ uvedl Velčovský.

Novinky ale čekají taky návštěvníky stadionu. Rekonstrukci má totiž za sebou i severní tribuna. „Je celá nová, udělaná na stání. Kapacitu má přes tisíc stojících diváků. Nejde jen o tribuny, ale taky zábradlí, schodiště a všechno okolo. Zároveň jsme přemístili trestné lavice a střídačky,“ doplňuje Hasala. 

Jsou to moderní vybavené prostory, je to nesrovnatelně lepší zázemí.
Vladimír Velčovský, ředitel šumperského hokejového klubu

Nové prostory zimního stadionu si budou moct lidé prohlédnout 28. února, kdy se v rámci hokejového turnaje šumperských středních škol chystá jejich slavnostní otevření.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související