Svou kariéru považuje zpěvačka a herečka Dáša Zázvůrková za zázrak

„Splnilo se mi něco, o čem jsem ani nestihla snít,“ usmívá se. Pracovala s Jiřím Suchým, Milošem Formanem, Liborem Peškem nebo Šimonem Cabanem, spoustu dobrých rad dostala od Hany Hegerové, jejíž písničky má v repertoáru. „S jejím laskavým svolením,“ dodává.

Příběh Dáši Zázvůrkové by mohl mít titulek: Jak holka z Votic přišla do velkého šoubyznysu. Začínala ve sboru v Hudebním divadle v Karlíně, patnáct let byla v Semaforu, hostovala v Národním divadle, Divadle na Fidlovačce, Ungeltu nebo Klicperově divadle v Hradci Králové.

Dáša Zázvůrková nikdy nechtěla být, jak říká, koncertozpěvačkou, proto vystudovala nonverbální a komediální divadlo na HAMU u Borise Hybnera, chodila na taneční kurzy a učila se jazyky. „Vždycky jsem prostě chtěla něco víc,“ říká.

„Vždycky jsem prostě chtěla něco víc. “
Zpěvačka a herečka Dáša Zázvůrková

V Poezii šansonu spolupracovala Dáša Zázvůrková s Hanou Maciuchovou, která se objevuje i ve videoklipu její písničky Co řekne žena ženě, do kterého si přizvala lidi, kteří jí v životě pomohli a které má ráda.

Podílí se taky na autorském projektu čtyř hereček Můžem i s mužem. Letos na podzim se v kinech objeví jeho filmová podoba. Režírovala Vanda Hybnerová, Dáša Zázvůrková měla na starosti hudbu.

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Větrník najdete i na webu Českého rozhlasu Olomouc nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autor: voj
Spustit audio