Technické služby města Jeseník mění vedení. Členové představenstva společnosti minulý pátek odvolali ředitele. Teď oznámili jméno jeho nástupce

26. březen 2019

Špatná komunikace se zákazníky, kritika obcí či několik zbytečně drahých investic. I to byly důvody vedoucí k odvolání ředitele Technických služeb města Jeseník. Představenstvo, zvolené po podzimních komunálních volbách, se na výměně šéfa shodlo jednomyslně. Podobný scénář prožila společnost se změnou garnitury na radnici i před čtyřmi lety.

Kritika ze strany nového vedení radnice se na Technické služby snesla krátce po komunálních volbách. Vyčítalo mu zejména velký počet externích zakázek, údajně na úkor péče o město. O odvolání ředitele Jaroslava Ryčla se proto ve firmě už nějakou dobu šuškalo.

„Mluvilo se o změně vedení,“ Pavla Soblahovského proto rozhodnutí o dovolání nepřekvapilo. Od nového šéfa velké změny nečeká. Stejně jako jeho kolega z úseku odpadového hospodářství Alois Strýček. Navýšení mezd by se ale nebránili.

Zda jejich očekávání nový ředitel naplní, není zatím jisté. Zřejmě od června se jím stane někdejší právník jesenické radnice Patrik Tomáš Pavlíček. Dnes vede Podniky města Šumperka. Představenstvo ho chce do funkce jmenovat do funkce bez výběrového řízení. S vedením bývalého šéfa nebylo podle svého předsedy a současně zastupitele ze sdružení Jeseník srdcem Romana Štencla spokojené. „Zásadní pochybení vidím ve stížnostech obcí na chování a spolupráci s technickými službami, kvůli odpadům. I ze strany města jsou výhrady. Společnost je v zisku, nicméně tady vidme rezervy,“ říká Štencl.

Jaroslav Ryčl opustí společnost na konci března. Rozhodnutí představenstva nečekal. Nemyslí si ale, odváděl špatnou práci. „Vždycky, když člověk něco dělá, tak na to jsou různé úhly pohledu. Dnes nám chybí lidé, zásadně se změnily podmínky pro výkup papíru a plastů, v podstatě nám chybí v tržbách. Řešili jsme to cestou externích zakázek typu chodníky, parkovištěa atd.,“ popisuje Ryčl.

Do nástupu nového šéfa povede Technické služba města místospředsedkyně představenstva společnosti Hana Mikulínová.

autor: aja
Spustit audio