Tipy na předposlední prázdninový víkend. Autoveteráni, pivní slavnosti, dětské dny, kovářské sympozium

20. srpen 2021

Předposlední prázdninový víkend si můžete užít třeba veselici s Českým rozhlasem Olomouc nebo orientační rallye historických aut a motocyklů nebo dětský den s myslivci. Více v našich tipech. 

Jesenicko

Nahlédnout do života netopýrů můžete v pátek na netradiční akci u jeskyně Na Špičáku poblíž Supíkovic. Pokud dorazíte, můžete se těšit na ukázky odchytu netopýrů do speciálních sítí nebo na měření a určování druhů těchto létajících savců. Pro děti organizátoři chystají soutěže a kvízy. Akce začíná v 18 hodin. 

Příznivci starých aut a motocyklů by neměli chybět na sobotním srazu autoveteránů u zdravotního střediska v Javorníku. Součástí akce, která začíná v devět hodin ráno, bude i orientační rallye. 

Myslivecké troubení, ukázky trofejí nebo taky střelbu ze vzduchovky nabídne v sobotu Dětský den s myslivci v Javorníku. Začátek akce, která se koná na střelnici mysliveckého spolku Chlum, je v jednu hodinu po poledni. 

Olomoucko

Zábavu pro celou rodinu slibují organizátoři sobotního dětského dne, který se bude konat od deseti hodin dopoledne u kojeneckého ústavu v Olomouci. Těšit se můžete na skákací hrad, nafukovací překážkovou dráhu, skákací tyče či chůdy. A dále na závody dračích lodí, jejichž posádky poměří své síly na řece Moravě. 

Folkórní odpoledne. To je název sobotní hudební přehlídky, která začne v 15 hodin v areálu farní zahrady v Nákle. Na programu jsou vystoupení pěveckého sboru Náklo a krojovaného souboru Cholinka a koncerty Pavla Helana nebo kapely Veškerá úcta. 

Pokud přemýšlíte, co podniknete v neděli se svými dětmi, můžete je vzít do olomoucké Korunní pevnůstky na akci Dopoledne s divadlem. Čekat vás tam bude pohádkové představení Krysáci a ztracený Ludvík, předčítání z knížek v podání členů činohry Moravského divadla, malování na obličej, dočasné airbrush tetování a taky hudební dílnička pro děti od šesti do dvanácti let. Celá akce začíná v devět hodin ráno. 

Prostějovsko

Na hřišti v Držovicích se v pátek odpoledne představí loutkoherci divadla Pronitka. V 17 hodin odehrají pohádkové představení Honza hádanek král

Čtěte také

Dvoudenními pivními slavnostmi ožije v pátek v 19 hodin areál u obchodního centra Albert v Prostějově. Kromě piva nejrůznějších značek přehlídka nabídne několik koncertů. Největším hudebním tahákem pátečního programu je vystoupení kapely Škwor. V sobotu se návštěvníci můžou těšit především na skupinu Limetall. 

Následující pozvánka je určená především příznivcům historie. Zajet si můžou v sobotu nebo v neděli na plumlovský zámek na akci Řemesla na Plumlově. Zájemcům nabídne ukázky zbrojířství, provaznictví, karetkování nebo lucetkování. V doprovodném programu, který se koná po oba víkendové dny od 10 do 17 hodin, nebude chybět historický šerm, hudba a tanec. 

Přerovsko

Majitelé aut, motorek a veteránů mohou vyrazit na sobotní burzu, kterou bude hostit od šesti do třinácti hodin letiště v hranické místní části Drahotuše. Podle pořadatelů na ni můžete přivést vše, co se týká motorismu a překáží vám v garáži nebo ve stodole. 

Na zábavný den s ukázkami středověkých řemesel, tance, hudby a šermu můžete vzít v sobotu své děti do tovačovského zámku. Na akci vystoupí například spolky Othala, Salva Quardia nebo Fegisar. Program akce začíná v 10 hodin dopoledne. 

Středověký hrad Helfštýn ožije v sobotu tradičním Kovářským fórem. Návštěvníkům se představí tým mistrů černého řemesla, který bude do příštího pátku v areálu památky pracovat na společném díle pro helfštýnský hrad. Součástí sobotního programu bude i koncert Thoma Artwaye.

Šumpersko

Především příznivci historických aut by neměli v sobotu chybět v muzeu silnic ve Vikýřovicích. Konat se tam bude od osmi do desíti hodin dopoledne výstava autoveteránů. Jejich majitelé se pak zúčastní Fair play rallye. Její trasa povede z Vikýřovic do Branné a na chatu Paprsek. 

Náměstí ve Velkých Losinách ožije v neděli tradičním promenádním koncertem. Tentokrát na něm ve tři hodiny odpoledne vystoupí country folková kapela Ticho buď. 

Posezení při cimbálové muzice, pohádku Divadélka na okraji, skákací hrad, hry a soutěže pro děti, to vše nabídne v neděli Farní den v zahradě za Katolickým domem v Zábřehu. Akce začíná ve tři hodiny odpoledne. Vstupné je dobrovolné. 

Spustit audio