Tisíce absolventů Univerzity Palackého přijely na největší setkání v historii školy

15. září 2016

Zavzpomínat na studium a pozdravit se s bývalými spolužáky i s učiteli přijeli absolventi Univerzity Palackého v pátek a v sobotu do Olomouce. Společně tak oslavili sedmdesát let od obnovení druhénejstarší univerzity v republice.

„Strašně se nám tady líbilo, vzpomínám na to jenom v dobrém. My jsme měli výbornou partu, i proto se pořád ještě scházíme. Mě škola bavila, protože jsem studoval, to co jsem chtěl,“ vzpomíná na svá studia v Olomouci Robert Kubáček. Na absolventský sraz přijel z Ostravy spolu s manželkou, kterou poznal právě na univerzitě: „My jsme končili v roce 1993, takže je to přes dvacet let a studovali jsme učitelství matematiky a výpočetní techniky.“

Manželé Kubáčkovi nevynechali ani návštěvu budovy na třídě Svobody, kde před lety sídlila přírodovědecká fakulta.


„Teď je tam něco jiného, tuším filda. Museli jsme se tam jít podívat, protože, když jsme se s manželkou připravovali na tu cestu, tak jsme se nemohli shodnout, kde byla která učebna, tak jsme to byli překontrolovat. Samozřejmě pravdu měla jako vždycky manželka, já jsem si to pamatoval špatně,“ dodává absolvent Robert Kubáček.

Absolventi navštívili i reprezentativní prostory rektorátu

O velkém setkání absolventů se Robert Kubáček dozvěděl díky emailové pozvánce. Univerzita jich rozeslala přes dvacet tisíc.

Podobně jako manželé Kubáčkovi, přijaly pozvání své alma mater tisícovky absolventů. Sedmdesát jich pak od školy dostalo ocenění za mimořádnou reprezentaci. Mezi nimi například tenistka a psycholožka Helena Suková i hudebník Jiří Pavlica.

Spustit audio