Tomáš Berdych dorazil na vyhlášení nejlepších sportovců Olomouckého kraje

18. únor 2013

Už po dvanácté se konalo slavnostní vyhlášení nejlepších sportovců Olomouckého kraje. Tentokrát se ocenění sešli v Prostějově. V nejprestižnější kategorii jednotlivců zvítězil prostějovský tenista Tomáš Berdych před svou oddílovou kolegyní Petrou Kvitovou a fotbalistou Sigmy Olomouc Michalem Ordošem.

„Já budu samozřejmě rád, když budu každý rok dostatečně dobrý na to, aby se mi dařilo tu anketu vyhrát. Je to ocenění za tu každoroční práci. Jak člověk stárne, tak je to těžší a těžší,“ svěřil se Tomáš Berdych.

Rodák z Valašského Meziříčí loni vstoupil díky vítězství v Davis Cupu do historie českého tenisu. Letos si ale bude chtít vylepšit i svou individuální bilanci na prestižních turnajích. „Bylo by hezké vylepšit si ty svoje výsledky.“

Kromě Tomáše Berdycha byl přítomen i bývalý trenér Sigmy Olomouc Petr Uličný. Ten obdržel čestnou cenu Olomouckého kraje. „Moc mě to těší. Jak mi vyhlásí to jméno, tak mi začnou téct slzy, než se uklidním. Bylo to pro mě moc příjemné,“ říkal fotbalový trenér a pokračoval.

„Když jsem viděl ty osobnosti, které to dostaly přede mnou, tak je to pro mě obrovská čest. Zažil jsem krásný večer.“

Petr Uličný seděl pod pódiem vedle Tomáše Berdycha, ale na tenis se s ním nedomlouval. „To ne, ale byl jsem nesmírně šťastný, že můžu vedle takové osobnosti sedět. Popovídali jsme si, udělali jsme si fotku. Moc si vážím takového ocenění,“ uzavřel Petr Uličný.

autoři: min , jam
Spustit audio