Trasy pro běžkaře budou v Jeseníkách upravovat dvě nové čtyřkolky

28. listopad 2022 09:02

Běžecké trati na moravskoslezské straně Jeseníků budou letos kvalitnější. Moravskoslezský kraj koupil dvě nové čtyřkolky, které pomůžou s jejich úpravou.

Čtyřkolky budou sloužit v okolí Malé Morávky a Dolní Moravice. Jejich pořízení přišlo na 1,35 milionu korun a o náklady se podělil Moravskoslezský kraj s ministerstvem pro místní rozvoj.

Kraj stroje předal obci Malá Morávka a Sportovnímu klubu policie Olomouc, který upravuje tratě na moravskoslezské straně Jeseníků. Nově pořízené pracovní stroje mohou oproti sněžným rolbám upravovat tratě i ve složitějším a členitějším terénu, a to i při nižší sněhové pokrývce.

Do bílé stopy budou moci vyrazit i začínající běžkaři, protože nenáročné trasy pro začátečníky s minimálním převýšením budou upravovány například na loukách v Nové Vsi. V Malé Morávce je běžecká trasa upravována z Karlova pod Pradědem nebo z Kopřivné přes Kmínkovou a Kapitánskou cestu až k Hvězdě. Z Karlova pod Pradědem si pak běžkaři trasu mohou protáhnout až na Alfrédku.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autor: Josefína Sýkorová
Spustit audio