Trenér fotbalové reprezentace opět povolal olomouckého Chytila. Další hráč Sigmy je mezi náhradníky

14. březen 2023 13:18

Tentokrát ne jen příprava, ale kvalifikace na mistrovství Evropy 2024. V nominaci české fotbalové reprezentace na zápasy s Polskem a Moldavskem se objevil útočník Sigmy Olomouc Mojmír Chytil. 

Třiadvacetiletý fotbalista se v poslední době prezentuje výbornými výkony. V posledním ligovém kole proti Českým Budějovicím sice Hanákům kvůli karetnímu trestu chyběl, v předešlých třech duelech se ale vždycky gólově prosadil. Dohromady už má v této ligové sezoně na kontě devět branek.

Dojem na trenéra národního týmu Jaroslava Šilhavého jistě udělal i v listopadu, kdy ho povolal na přátelské zápasy s Faerskými ostrovy a Tureckem. Vždyť Chytil ve své premiéře na trávníku Androva stadionu proti Faerským ostrovům nasázel hattrick!

Nominaci, v níž jako náhradník figuruje i Antonín Růsek, rovněž útočník Sigmy Olomouc, Šilhavý oznámil směrem k zápasům proti Polsku (24. 3.) a Moldavsku (27. 3.).

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autor: dja
Spustit audio