Tříkráloví koledníci jsou připraveni vyrazit do ulic, možná už zítra zazvoní u vašich dveří

31. prosinec 2018

Už zítra odstartuje v celém Česku tradiční tříkrálová sbírka, kterou každoročně pořádá Charita ČR. I tentokrát výtěžek použije na pomoc lidem v nouzi. Minulý ročník vybrali Tři králové v olomouckém děkanátu přes půldruhého milionu korun. 

„Můžou chodit všechny děti, jak mladé, tak starší, dospělí i senioři,“ s úsměvem popisuje možnosti účasti tříkrálové sbírky její olomoucká koordinátorka Terezie Táborská. Tento ročník olomoucká charita eviduje přes dvanáct set dobrovolníků, ochotných pomoci dobré věci.

Koledníky dobročinné tříkrálové sbírky poznáte podle těchto pokladniček

„Zatím máme 331 kolednických skupinek, ale očekávám, že ještě nějaké přibudou. Rok od roku je ta akce známější a lidé více přispívají,“ pochvaluje si Táborská. Nyní se bude konat devatenáctý ročník. Účastnit se ho bude i jedenáctiletý Ondra a ten mi řekl, co se mu stalo během posledního koledování. „Byla námraza a na chodnících to klouzalo. Jak jsem šel, tak jsem zakopl o ten dlouhý plášť,“ vzpomíná. Koledovat půjde se svými kamarády už počtvrté.

V tomto ročníku lidé podpoří domácí hospicovou péči, sociální bydlení a rodiny v krizi. Zapojit se lze i formou DMSky. "Je to ve tvaru DMS KOLEDA 30 nebo DMS KOLEDA 60 nebo DMS KOLEDA 90 podle částky, kterou chcete přispět, na číslo 87 777," uvádí Terezie Táborská. Koledníky budete moci potkat od 1. do 14. ledna.

autor: bas
Spustit audio