Trojité křtiny dnes zažila olomoucká ZOO

14. červenec 2011

Hned troje křtiny zažila dnes ZOO na Svatém Kopečku. V rolích kmotřenců se ocitla pětiměsíční žirafa, která se nově pyšní jménem Zuzana, a samičky mravenečníků, ty dostaly jména Žofie a Ofélie. Zatímco žirafí slečna obdržela darem cibuli, jež na žirafím jídelníčku patří k pochoutkám, mravenečnice si smlsly na vaječném žloutku.

Žirafa Zuzana se narodila v únoru a je již 51. mládětem žiraf Rotschildových, které přišlo na svět v olomoucké ZOO. Její matkou je sedmnáctiletá Amina, která byla na Svatém Kopečku odchována uměle, osmiletý otec Marc pochází z Nizozemska.

Křtu se dočkaly i dvě samičky mravenečníka. Dosud chovatelé sestrám říkali Tera a Tasa, ode dneška mají nová jména Žofie a Ofélie. Vymysleli je pro ně kmotři, primátor Olomouce Martin Novotný a jeho náměstek Jan Holpuch. Samičky navíc dostaly zásobu vajec a plyšovou figurku Ferdy mravence.

Samičky mravenečníka čtyřprstého jsou druhým a třetím mládětem tohoto druhu narozeným v zoo i v tuzemsku. Podle mluvčí zoo Hany Labské se dosud v žádné jiné české zoo mravenečník nenarodil.
Blanka Mazalová

autor: kor
Spustit audio