U golfu fandíme potichu. Na turnaj ve Svobodných Hamrech pustí všechny diváky

6. květen 2024

Vítězný drive. To je název charitativního golfového turnaje, který se ve středu uskuteční ve Svobodných Hamrech. Vůbec poprvé ho můžete vidět na vlastní oči.

„Na letošek jsme připravili spoustu novinek. Tou hlavní je, že se můžou diváci na turnaj přijít podívat. Jinak totiž na golf potřebujete Zelenou kartu. Připravili jsme fan zóny, akademii, budete si moct golf zadarmo vyzkoušet. Nebude chybět ani bohatý doprovodný program, který tam nikdy nebyl. Mám pocit, že ani jinde v republice není,“ říká za organizátory Dan Holfeuer.

Organizátor golfového turnaje Dan Holfeuer

Před zápasy proškolit

Golf není sportem s hlučnou kulisou. „Fandí se u něj potichu, respektive když hráči nehrají. Při odpalu je potřeba zachovat klid. Je to hodně komplikované, aby všechno vyšlo, aby si to hráči i diváci užili. Doporučuju dorazit už v 9 hodin ráno. Na slavnostním zahájení bude manažer hřiště. Řekne lidem, kde a jak se můžou pohybovat. Místo ohraničíme páskami. Neradi bychom, aby si z toho odnesli něco horšího než dobré vzpomínky.“

Turnaj pak podle Holfeuera herně začíná v 10 hodin. A protože charita, budou se vybírat peníze pro třídy Speciální a praktické školy Ležáků Hlinsko. „Cílem je získat nějakých 100 000, aby se dala zakoupit interaktivní podlaha, která žákům pomůže zlepšit jejich motoriku.“

Hrát se má za každého počasí. Stopku by vystavila jenom bouřka. Svobodné Hamry leží mezi Hlinskem a Trhovou Kamenicí na Chrudimsku.

autor: Jakub Malý
Spustit audio

Související