U jablonecké přehrady Mšeno shořela většina areálu Slunečních lázní

17. srpen 2022 11:46

V Jablonci nad Nisou u mšenské přehrady ve středu 17. srpna ráno hořely stánky s občerstvením v areálu Slunečních lázní. Škody jsou podle policistů veliké. Redaktorka Johana Tománková zjišťovala, co se tam stalo.

U přehrady ve Mšeně v Jablonci nad Nisou hořely dřevěné stánky s občerstvením i terasy v areálu historických Slunečních Lázní. Z areálu zůstala zhruba třetina.

V Jablonci nad Nisou hořel areál Slunečních lázní u přehrady Mšeno

Hasiči k požáru vyjeli ve 5.45. Ve chvíli, kdy k požáru dorazili, byla část areálu v plamenech. Na místo přijelo šest hasičských cisteren. „V době příjezdu první jednotky byl požár v plném rozsahu. … K lokalizaci požáru jsme nasadili 5 vodních proudů. Hasební zásah komplikovala přítomnost tlakových lahví, které hasiči museli vynášet a nechat chladit v přehradě. Přehrada zároveň sloužila jako zdroj vody pro hašení,“ popsal mluvčí hasičů David Kořínek.

Hasiči budou během společně s policisty vyšetřovat, co bylo příčinou požáru.

Český rozhlas oslovil provozovatele stánků ve Slunečných lázní. Dcera jednoho z nich uvedla, že ve stánku měli veškeré spotřebiče i zboží od dodavatelů. V době těsně po požáru neměli podezření, že by požár někdo založil úmyslně. Je podle nich možné, že šlo o výtržnictví. Dosud se ale neměli možnost podívat na záznamy z bezpečnostních kamer. Ve stánku byli v té době i jejich papoušci, kteří při požáru zahynuli.

Město Jablonec nad Nisou odhadlo předběžnou škodu na zhruba 10 milionů korun. Aktuálně (středa 17. srpna dopoledne) jsou na místě vyšetřovatelé. Dorazit tam má také likvidátor, teprve pak se budou odklízet zbytky požářiště.

Celá lokalita je pro veřejnost uzavřená. O budoucnosti Slunečních lázní by měla podle mluvčí magistrátu Jany Matěchové jednat v nejbližších dnech rada města. Přístup ke Slunečním lázním je ohrazený a doplněný varovnými cedulemi. K ostatním stánkům na pláži by se lidé měli dostat bez omezení.

autoři: Johana Tománková , reČRoL
Spustit audio