U komedií mě baví okamžitá reakce publika, říká Jana Paulová

S činohrou Moravského divadla nastudovala Gogolova Revizora, který se do Olomouce vrací po dvaceti třech letech. Velmi si pochvaluje soubor, se kterým se jí skvěle pracovalo. Ona sama na jevišti stát nechtěla, i když nabídku dostala. „Jsem celou dobu důsledně v hledišti,“ poznamenává.

Podle Jany Paulové je komedie nejtěžší žánr. „Život je plný vážných věcí, a proto se ráda směju, mnohdy mi ani nic jiného nezbývá,“ dodává. Mluví o sobě jako o puntičkářce a maximalistce, což se vždy odráželo i v její přípravě. „Když jsem večer hrála náročnou vážnou roli, naladila jsem se na ni už ráno, což bylo strašně vyčerpávající. Po čase jsem si řekla, že to tak dál nejde.“ A právě proto ji v posledních letech vídáme jen v komediích.

„Miluju smích, okamžitou reakci publika,“ vysvětluje známá herečka. Přestože právě komedie se podepsaly na stavu jejích hlasivek. Musela přestat zpívat a vystupovat s kapelou A proč ne band.

Jako o své domovské scéně mluví Jana Paulová o Divadle Kalich, se kterým během léta odehraje řadu představení, třeba Lady Oscar, kterou i režírovala, v rámci Hvězdného léta pod Žižkovskou věží.

autor: voj
Spustit audio