U Němčic nad Hanou se srazilo auto s traktorem, který na vlečce vezl 18 lidí. Zraněných je 12

30. prosinec 2022 13:21

U Němčic nad Hanou na Prostějovsku se v pátek dopoledne střetlo osobní auto s traktorem, který na vlečce převážel 18 lidí. Podle mluvčí záchranné služby Lucie Mikiskové se při nehodě zranilo 12 lidí.

Jeden z nich utrpěl středně těžké zranění a do nemocnice jej transportoval vrtulník, ostatní utrpěli lehčí poranění. Nehoda se stala v úseku mezi Němčicemi nad Hanou a Výšovicemi v blízkosti železničního přejezdu. Její okolnosti se vyšetřují.

Nehoda se stala před 10:00 v katastru obce Dobromilice. „Podle prvotních informací začalo osobní vozidlo předjíždět traktor s vlečkou, na které seděly téměř dvě desítky osob, v okamžiku, kdy traktor začal odbočovat vlevo, a došlo ke střetu. Po nehodě byl jeden z účastníků letecky transportován do nemocnice a několik dalších osob utrpělo lehčí zranění,“ uvedla mluvčí.

Podle mluvčí záchranné služby bylo na místě přes 20 lidí, z toho 12 bylo zraněných. Šlo o pasažéry jak z traktoru, tak z osobního auta, které bylo po nárazu zdemolováno. Jedna osoba byla středně těžce zraněná, jednalo se tam o úraz hlavy, otevřenou ránu; tato osoba byla letecky transportována do Fakultní nemocnice v Olomouci. Další zranění, celkem 11 osob, utrpěli pouze lehčí poranění, šlo o oděrky, odřeniny a naraženiny vlivem nárazu. Ti byli směřováni do prostějovské nemocnice na centrální akutní příjem,“ řekla ČTK mluvčí Mikisková.

Na místě zasahovaly také tři jednotky hasičů, účastníkům nehody poskytli první pomoc a asistovali letecké záchranné službě a zdravotnické záchranné službě při ošetření i transportech zraněných. Podle policie byly dechové zkoušky a orientační testy u řidičů negativní. Dopravu na místní komunikaci policisté po dobu vyšetřování nehody odkláněli přes Pivín a Dobromilice, dodala policejní mluvčí. Nyní je již komunikace zcela průjezdná.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Zdroj: ČTK

Spustit audio