U Zábřehu se srazila dodávka s vlakem, řidič vozidla na místě zemřel

29. září 2022 09:41, aktualizováno

V Postřelmově na Šumpersku se ve čtvrtek ráno srazila dodávka s osobním vlakem, řidič vozu na místě zemřel. Cestující ve vlaku i strojvedoucí vyvázli z nehody bez zranění, řekli ČTK policejní mluvčí Miluše Zajícová a mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Provoz na trati mezi Zábřehem a Postřelmovem byl po dobu vyšetřování nehody přerušen, vlaky se v místě střetu znovu rozjely kolem 11. hodiny.

Nehoda se stala před 07:30 na přejezdu v Postřelmově. Podle mluvčího Drážní inspekce šlo o světelný železniční přejezd bez závor. S dodávkou se podle něj střetl osobní vlak jedoucí ze Šumperka do Zábřeh.

Dvaašedesátiletý řidič dodávkového vozidla zřejmě přehlédl signál a nedal přednost projíždějícímu osobnímu vlaku. Následoval střet se soupravou a řidič bohužel utrpěl zranění neslučitelná se životem. Ani přivolaný lékař mu již nemohl pomoci, uvedla policejní mluvčí.

Dechová zkouška u strojvedoucího vlaku podle policie vyloučila použití alkoholu. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 650 tisíc korun. Okolnostmi nehody se policie nadále zabývá, dodala policejní mluvčí.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Zdroj: ČTK

Spustit audio