Učitelé a studenti školy ve Valticích vyšli kvůli ředitelce do ulic

14. červen 2012

Více než stovka lidí ve Valticích demonstrovala proti současné ředitelce tamní střední odborné školy vinařské. Svůj nesouhlas vyjádřili zejména někteří pedagogové, studenti a rodiče.

Podle nich se snižuje celková úroveň vzdělání na této škole, která je jedinou svého druhu v zemi. Cílem akce bylo odvolání ředitelky zařízení Ivany Machovcové.

Na demonstraci se sešla stovka lidí

„Nejsme spokojeni se vzdělávacími výsledky. Velký problém školy je také klima, které zde vládne, atmosféra strachu a vznik různých skupin oblíbenců,“ uvedla organizátorka akce a učitelka Petra Černínová.

Ředitelka Střední odborné školy vinařské a středního odborného učiliště zahradnického ve Valticích Ivana Machovcová veškerá nařčení odmítá. Podle ní jde učitelům jen o lepší smlouvy.

„Celá demonstrace je kvůli tomu, že oni chtějí pracovní smlouvy na dobu neurčitou a nechce se jim chodit do práce. Chtějí chodit do práce jen podle rozvrhu ne na pracovní dobu,“ řekla Ivana Machovcová.

Střední škola ve Valticích má asi tři stovky studentů Situaci by měli v nejbližší době řešit radní Jihomoravského kraje, který je zřizovatelem školy.

autor: Gabriela Grmolcová
Spustit audio