Upadla vám při vaření ruka s kořením? Drobné katastrofy v kuchyni se dají jednoduše zachránit
Přepepřenou polévku nebo omáčku zachráníte jablkem. Nakrájené na kostky ho vhoďte do hrnce a krátce povařte. Chuť pepře se zmírní.
Pokud to přeženete s pálivou paprikou, zkuste přidat třeba do guláše nastrouhaný a opečený chleba nebo nastrouhanou syrovou bramboru. Příliš kyselá kulajda se srovná, když do ní přidáte kousek másla nebo trochu mléka či smetany.
A zakalený vývar vyčistí vyšlehaný vaječný bílek. Ale pozor, musí přijít do studené polévky. Opatrně jej vmíchejte, pomalu přiveďte k varu a kal na povrchu posbírejte. Úspěchy v kuchyni přeje vaše Iva Hüttnerová.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!
Vladimír Kroc, moderátor


Zločin na Zlenicích hradě
Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...