Úterý: Gastronomická specialita, na kterou nikdy nezapomenu
Jedli nebo pili jste někdy v životě něco tak dobrého nebo naopak tak podivného, že na to nikdy nezapomenete? Kde to bylo a kdo vařil? Jaké jídlo je pro vás nej, a co byste rozhodně jíst nechtěli?
Jsme v období masopustu, kdy si ještě podle tradice můžeme bohatě dopřávat jídlo - pití - veselí. Pojďme se v Noční lince tentokrát věnovat těmto tělesným požitkům, podráždit své chuťové buňky a povědět si o kulinářských a nápojových specialitách, na které nikdy nezapomenete!
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.