Úterý: Naše poklady a tajné skrýše

16. červenec 2013

Měli jste jako děti svůj malý poklad,který jste si schovávali na tajné místo,o kterém nikdo jiný nevěděl? Jaké to bylo místo a co pro vás bylo oním pokladem? Co pro vás znamenal? A máte tajné skrýše i jako dospěláci?

V pohádkách se objevují poklady poměrně často a obvykle je hlídají nějaká bájná stvoření. Poklad bývá někde ukrytý, zakopaný do země, v nějaké jeskyni, v kořenech stromů….O nalezení pokladu sní snad každý malý kluk, nebo holka a mnozí jsme si své vlastní poklady vytvořili sami - třeba z kamínků či kuliček - obyčejných,ale krásně barevných, našli jsem pro ně tajnou skrýš a třeba se k nim i jako dospělí rádi vracíme….voní nám totiž vzpomínkami na dětství. A možná,že své tajné skrýše a poklady máte i jako dospělí - máte? A čím vám voní a co pro vás znamenají? Pojďme si o nich povídat v Noční lince.

autor: zos
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.