Útočník Rostislav Olesz je novou posilou olomouckého hokeje

29. srpen 2019

První zápas v dresu s kouhoutem na hrudi dnes čeká novou posilu hokejové Olomouce, třiatřicetiletého útočníka Rostislava Olesze. Zapojí se do přípravného utkání se Zlínem. Hanáci si od forvarda se zkušenostmi z NHL a české reprezentace slibují především důraz, přehled ve hře a taky góly. Kromě toho by měl zkvalitnit olomoucké přesilovky.

Hokejový útočník Rostislav Olesz

„Trénink byl dobrý, svižný. Je to super trénovat po dlouhé době s týmem,“ pochvaloval si Rostislav Olesz, který se po odchodu z Vítkovic poprvé zapojil do pravidelné přípravy s novým týmem.

„Trénoval jsem v Porubě, kterou trénuje Miloš Holaň a ten mi to nabídl. Přidal jsem se do přípravy. Bylo to těžké. Domluvili jsme se s klukama, kteří hráli hokej a byli třeba také bez angažmá, hobby brankáři a scházeli jsme se na ledě,“ říká Olesz.

Pro Olomouc se podle vlastních slov rozhodl zkušený útočník kvůli blízkosti jeho bydliště v Ostravě a možnosti být co nejvíce s rodinou. Nabídky měl i z jiných klubů. „Nebudu říkat, že nebyly. Všem, kteří se mi ozvali, jsem za nabídky poděkoval a řekl jim, že jsem se rozhodl pro Olomouc,“ dodává útočník.

Po úvodním dni na Hané si Rostislav Olesz pochvaloval zdejší podmínky pro hokej. „Jsem spíše rád, že splňuji kritéria Olomouce, která mě vzala jako hráče, kterého potřebuje. Toho si vážím. Když si vzpomenu na Olomouc, jako na tým, proti kterému jsem hrával, tak to byl vždy těžký soupeř s nejlepší obranou, přes kterou se nedalo dostat,“ říká Olesz.

„Myslím si, že se k nám bude hodit. Je to důrazný hráč, výborný v osobních soubojích. Myslím, že i gólový,“ vítá příchod kvalitního hokejisty i olomoucký trenér Jan Tomajko. Navíc je silný i v přesilovkách.

Zatím tedy spokojenost na obou stranách. I když poslední vzpomínka Rostislava Olesze na Olomouc není příliš příjemná, v dresu Vítkovic se tady v minulé sezóně zranil. „To k hokeji patří. Zase mám výborné vzpomínky, když jsem tady hrával v mládežnických kategoriích proti Petru Vránovi nebo třeba mladému Kratinovi,“ uzavírá Olesz. V souboji se Zlínem je může ještě vylepšit.

autor: min
Spustit audio