Už letos v listopadu začne plánovaná oprava českolipského divadla

10. září 2020 16:41

Dlouho plánovaný projekt se stává skutečností. Město Česká Lípa vysoutěžilo firmu, která bude mít rekonstrukci ve své režii. Přestavba Jiráskova divadla začne v listopadu letošního roku a trvat bude necelé dva roky.

Čtěte také

Firma Metrostav a.s. Praha bude mít tu čest provést plánovanou rekonstrukci Jiráskova divadla v České Lípě, a to za necelých 161 milionů korun. Jak uvedla mluvčí českolipské radnice Kristýna Brožová, cílem rekonstrukce stávající dosluhující budovy Jiráskova divadla je získat moderní kulturní stánek, který odpovídá současným náročným požadavkům kulturního provozu, je vhodný pro pořádání více typů kulturních akcí a je také únosný pro městský rozpočet. Celý objekt bude kompletně bezbariérový.

Jiráskovo divadlo - pohled z Panské ulice

Návštěvníci se mohou také těšit na zcela nový vchod do divadla z Panské ulice. Nebudou muset divadlo obcházet, bude tam nový průchod z Jiráskovy ulice, kudy se dosud do divadla vstupovalo. Kapacitu hlediště v hlavním velkém sále zachovají, v divadle ještě přibydou dva menší salonky a také foyer s mobilním barem, který lze v případě potřeby přestavět na menší pódium pro malá divadelní představení a komorní koncerty. 

autor: Johana Tománková | zdroj: Město Česká Lípa
Spustit audio

Související