Už podesáté filharmonie zahraje spolu s basketbalisty za Pardubice

16. říjen 2023

Fandové sportu a hudby se už po desáté setkají na jedinečné akci, která propojuje tyto dva zdánlivě neslučitelné světy. Hrajeme spolu za Pardubice je už tradiční projekt basketbalové klubu BS KVIS Pardubice a Komorní filharmonie Pardubice.

„I když se zdá, že ta vzdálenost mezi frakem a propoceným dresem je obrovská, že je to nespojitelné, je tam spousta společných bodů. Jak orchestr, tak basketbalový tým má hlavní cíl potěšit posluchače a fanoušky,“ říká čestná prezidentka projektu Jarmila Zbořilová.

Hosté z řad domácích

Na každý z předcházejících ročníků si filharmonie pozvala hosty, naposledy to byla skupina Sto zvířat. A hosté nebudou chybět ani tentokrát: „Úmyslně jsme na ten desátý ročník pozvali hosty, kteří mají nějaký vztah k našemu městu. Sólistkou bude Veronika Kaiserová, která tu absolvovala konzervatoř a druhým hostem bude pěvecký sbor Rebelcanto.“ Návštěvníci se tentokrát můžou těšit na známé filmové melodie.

Ředitelka Komorní filharmonie Pardubice Jarmila Zbořilová

Akce, která má zároveň charitativní charakter začne v sobotu 21. října od 17 hodin v pardubické Enteria Aréně. Utkání mezi BK KVIS Pardubice a BC Geosan Kolín pak odstartuje v 19 hodin.

Co si obléct na sportovní utkání, které je zároveň koncertem? Jak vznikl nápad na podobnou akci a je těžké sladit termín filharmoniků se sportovci? Poslechněte si celé povídání s Jarmilou Zbořilovou.

Spustit audio

Související