Uzavírka přerovské Polní ulice ulevila provozu ve městě, policie bude hlídat důležité tahy po celou dobu dopravního omezení

12. březen 2019

Plynulý a bez komplikací byl pro řidiče první den úplné uzavírky Polní ulice v Přerově.  Na frekventovaném tahu z Ostravy směrem na střední Moravu silničáři budují sjezd z mimoúrovňového křížení. Těžká nákladní auta policisté posílají do okolních obcí. Žádný kolaps se zatím nekonal tam ani v centru města. Policisté ale budou důležité tahy hlídat celé čtyři měsíce, na kdy je oprava Polní naplánovaná.

V pondělí v sedm hodin ráno uzavřeli silničáři Polní ulici. Už pár minut poté dělníci začali frézovat její asfaltový povrch.   

Není času nazbyt, říká vedoucí stavby Lukáš Hruška. Během čtyř měsíců musí jeho dělníci v místě vybudovat sjezd z mimoúrovňového křížení směrem od Předmostí. Provést přeložky všech sítí a postavit novou cyklostezku. „Ten termín byl nastaven tak, že je opravdu šibeniční. Během těch výkopů a jiných prací můžeme zjistit nějaké neznámé. Samozřejmě se snažíme termín splnit, proto jsme začali hned od první hodiny. Uvidíme, jak to bude pokračovat,“ dodává Hruška

Uzavření Polní ulice ve městě během prvního dne nezpůsobilo žádné vážnější potíže. Dopravu v centru i po objízdných trasách řídí posílené policejní hlídky. Potvrzuje zástupce velitele městské policie Miroslav Komínek. „Měli jsme pouze několik řidičů, kteří nerespektovali zákaz vjezdu nákladních vozidel. Minimálně po celý první týden uzavírky budeme mít hlídku na Velké Dlážce nonstop. Předpokládáme, že bude zvýšený nápor nákladních vozidel, především řidičů z Polska,“ vysvětluje Komínek.

Spokojení jsou i řidiči Mirek a Ivan.
„Všechno je v pohodě. Tady vidíte, že Přerov je krásně průjezdný,“ pochvalují si řidiči.

„Je vidět, jak velká část dopravy je ta kamionová. Když se tu neobjevují ta velká auta, tak je Přerov krásně průjezdný. Těšme se na to, až bude průtah hotový,“ doplňuje radní Tomáš Navrátil z Hnutí ANO, který je na přerovské radnici zodpovědný za dopravu.  Úplná uzavírka Polní ulice je naplánována do konce června. Poté z ní ale dělníci nezmizí. Budou rozšiřovat její jízdní pruhy. Provoz v Polní tak bude vedený jen jedním směrem. Termín pro dokončení její kompletní opravy je stanovený na polovinu příštího roku.

autor: kra
Spustit audio