Uzené domácí maso a spousta skvělé zábavy přilákaly na Obecní veselici do Lipové – lázní několik stovek návštěvníků

14. srpen 2016

Český rozhlas Olomouc začátkem srpna odstartoval svou tradiční soutěž Křížem krajem, kdy každý den jeden z vás může vyhrát několik litrů piva. Během této soutěže jezdíme za vámi do různých obcí Olomouckého kraje. Ve druhém týdnu jsme projížděli Šumpersko a Jesenicko a každý den jsme rozdávali 10x 1L PET lahví - světlý ležák 12% - piva Bran od Minipivovaru Kolštejn. Celý týden jsme zakončili Obecní veselicí v Lipové – lázních.

V sobotu 13. srpna jsme vás pozvali na Obecní veselici, kterou jsme pořádali společně s obcí Lipová-lázně. Stovky návštěvníků si užili pěkné odpoledne i večer. Na své si přišly i děti, které si zaskotačily na skákacím hradě nebo velké skluzavce.

Obecní veselici v sobotu odstartovala svým vystoupením folková skupiny Domino z Olomoucka. Zazpívali několik moravských lidových písniček, které doplnily několika spirituály a lyrickými baladami. Hned na to následovalo vystoupení Anny Marie Filo, která zatančila zumbu.

Obecní veselice v Lipové – lázních

Pak si na své přišli rockový fanoušci při koncertu ZíZí Top – Czech Revival Band, kteří ve stylovém oblečení a s dlouhými vousy zazpívali hity této texaské skupiny. Pak následovalo vystoupení na trampolínách v podání členů fitness z Javorníku. Skákání na trampolínách si následně vyzkoušeli i děti a odvahu našli i někteří dospěli.

Obecní veselici v Lipové-lázních zakončila skupina Atom-Rock ze Zábřehu, která hrála do pozdních večerních hodin. Při jejich vystoupení se úplně zaplnil taneční parket. Atom-Rock hráli písně od Kabátů, Jiřího Schelingra, Olympiků, Turba, Katapultů a dalších zpěváků či skupin.

Obecní veselice v Lipové – lázních

Občerstvit jste se mohli nealko i alko nápoji, studeným pivem, ale vyzkoušet jste mohli i různé míchané drinky. Návštěvníci si pochutnali i na uzené domácí krkovičce, kýtě nebo klobáskách.

Máme za sebou druhý týden soutěže Křížem krajem a další Obecní veslici. Teď se těšíme na setkání s vámi v následujícím týdnu na Prostějovsku a v sobotu v Březsku, kde vystoupí folková skupina Alibaba, skupiny Hope Astronaut a Atom-Rock. Také uvidíte představení skupiny historických aktivit EQUES TEMPUS.

Obecní veselice v Lipové – lázních
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.